Digitaliseringskataloget.dk – din nye indgang til den fælleskommunale infrastruktur

Digitaliseringskataloget er et nyt centralt redskab, når kommuner og deres it-leverandører skal forholde sig til den fælleskommunale infrastruktur.

Nøgleordet i denne sammenhæng er “centralt”. Nu samles information om infrastrukturen (dokumentation, vejledninger, kontaktinformation, information om servicevinduer mv.) nemlig ét centralt sted – I Digitaliseringskataloget.

Efter at have været i dialog med kommuner og leverandører, var der ikke så meget tvivl om, at det var et stort ønske hos begge grupper, at få skabt et bedre overblik over infrastrukturen.

Digitaliseringskataloget samler alt materiale ét sted – og det er her, du fremover orienterer dig i dit arbejde med den fælleskommunale infrastruktur, hvad enten du er kommune eller kommunal it-leverandør.   

Overblik, indblik og inspiration

Digitaliseringskataloget er både for dig, der allerede bruger infrastrukturen, for dig der gerne vil bruge den endnu mere og for dig, der står overfor at skulle tage den i brug.

Få det forretningsmæssige overblik
Digitaliseringskataloget giver overblik over hvilke integrationer, der kan skabe værdi i din forretning. Overblik og informationer som gerne skal hjælpe med at skabe ideer og finde de rigtige tekniske løsninger.

Klar til at kode?
Vi har gjort det nemt for dig at finde dokumentation, testdata og supportydelser, så du nemt kan komme i gang med at udvikle og teste op imod infrastrukturen.

Fra forretning til forvaltning
Sidder du med ansvaret for driften, får du overblikket over, hvad du kan forvente, og hvad der forventes af dig, når din løsning kører på den fælleskommunale infrastruktur.

Vi arbejder også løbende på at finde gode cases hos kommuner og leverandører – som forhåbentlig kan inspirere til, hvordan man kan få størst muligt udbytte af de forskellige integrationer i den fælleskommunale infrastruktur.

Rollebaseret tilgang

Digitaliseringskataloget samler al dokumentation ét sted og giver dig – ved hjælp af en rollebaseret tilgang – nem adgang til de informationer, der er relevante for netop dig.

Vi har tegnet et forløb, som gerne skulle hjælpe dig godt fra start og holde dig i hånden gennem processen med at bruge den fælleskommunale infrastruktur.

For kommunerne betyder det, at du får lettere adgang til inspiration, så det bliver lettere at se og forstå potentialerne i en fælles digital infrastruktur. Samtidig er produkterne og dokumentationen struktureret på en måde, som gør det væsentligt lettere at samarbejde omkring, når en it-leverandør skal have at vide, hvilken integration (og evt. hvilken version) de skal integrere i deres løsning.

Digitaliseringskataloget er således resultatet af vores bestræbelser på at oversætte tekniske beskrivelser til forretningsmæssig værdi og potentialer i den kommunale forvaltning.

For landets it-leverandører er infrastrukturen fortsat et vindue til at lave løsninger, som let kan skaleres og implementeres på tværs af kommuner, da infrastrukturen er designet til – og allerede bruges i alle landets kommuner. Og nu skulle dette vindue gerne være blevet noget lettere for leverandørerne at åbne.

Vi har strammet os an, for at gøre det væsentligt lettere for leverandørerne at finde frem til de rigtige informationer – og finde hjælp og hjælpemidler til at komme igennem arbejdet med at integrere til infrastrukturen.

Der arbejdes løbende på at løfte kvalitet og brugervenligheden i de mange vejlednigner, dokumenter, integrationsbeskrivelser etc. Digitaliseringskataloget er derfor også et vigtigt og stort første skridt på vejen, mod at sikre en bedre og mere gennemskuelig færd, når man står overfor at skulle bruge den fælleskommunale infrastruktur.

Hvorfor ”Digitaliseringskataloget”?

Den fælleskommunale infrastruktur er en vigtig brik i puslespillet, når der skal skabes en sammenhængende digitalisering i landets kommuner - og på tværs af den offentlige sektor.

Digitaliseringskataloget er derfor vores bud på et katalog over de forskellige komponenter eller brikker, som kommunerne (og deres leverandører) kan vælge at bringe ind i deres puslespil, når de skal samle deres digitale løsninger – og sikre en sammenhængende digitalisering af den offentlige forvaltning.

 

Kontakt

Seniorkonsulent / Kommunikation
2084 3544